Peuterspeelgroep
Heisa Hop

Mariëndaallaan 1
4033DL Lienden
0344 606395
06 30160531
info@heisahop.nl

Intake

Met elke ouder die zijn of haar soort voor de eerste keer brengt wordt een intakegesprek gehouden. Het dagschema wordt doorgenomen en de informatiebrochure en de aandachtspunten worden aan de meegegeven ouders. In de informatiebrochure komen veel praktische zaken aan de orde. Het is belangrijk dat ouders bekend zijn met de aandachtspunten die op de speelgroep worden gehanteerd. Dit vergroot de onzekerheid en de voortgang in het belang van het soort. Deze aandachtspunten worden tijdens het intakegesprek besproken.

Wennen

Voor het eerst een peuterspeelgroep bezoekt, is voor een soort een begrijpende sociaal-emotionele gebeurtenis. De peuter moet vertrouwen leren krijgen in de nieuwe omgeving en in de groepsleiding. Er worden zo nodig de ouders ontmoet van de soort afspraken die zijn gemaakt op welke manier het kind het beste kan wennen aan de speelgroep. De eerste keer blijft de peuter samen met de ouder een uurtje kijken, de tweede keer komt de peuter wat later om een ​​rustigere afscheid van de ouder te nemen. Er is bij vertrek van de ouder een duidelijke afscheid. Na wat troostende woorden, wat extra aandacht en afleiding is de peuter vaak na korte tijd al meer vertrouwd gevonden

Wat geef ik mee

Op een vast moment op de ochtend of middag gaan alle kinderen iets eten en drinken. In het kader van gezond eten kiezen we ervoor dat de kinderen fruit te eten krijgen. Wilt u uw kind elke keer een stukje gesneden fruit meegeven? Het is erg handig als u op het trommeltje de naam van uw kind zet. Ook graag de naam in haar/zijn jas. Een luier voor verschoning, een knuffeltje of speen voor troost en een extra setje kleding voor ongelukjes in de tas.

Oudercontact

Wij willen graag dat uw kind zich thuis voelt op de peuterspeelgroep. Daarom is het belangrijk dat ouders en leiders goed en regelmatig contact hebben. Belangrijke zaken worden goed gecommuniceerd. Een open sfeer, waarin alles mag worden besproken, vind wij While heel belangrijk.

Bij het wegbrengen of ophalen van uw kind is er gelegenheid voor ouders en leidsters om contact op te nemen. U kunt ook altijd bellen, mailen of een afspraak met ons maken.

Vakantierooster '23/'24

Herfstvakantie: 16 okt. t/m 20 okt. 2023
Kerstvakantie: 25 dec. 2023  t/m 5 jan. 2024
Voorjaarsvakantie: 19 feb. t/m 23 feb. 2024
2de Paasdag: 1 apr. 2024
Meivakantie: 29 apr. t/m 3 mei 2024
Hemelvaartsdag: 9 mei 2024
2de Pinksterdag: 20 mei 2024 
Junivakantie: 10 jun. t/m 14 jun. 2024  

Zomervakantie: 15 juli t/m 23 aug. 2024

print
Heisa Hop