Peuterspeelgroep
Heisa Hop

Mariƫndaallaan 1
4033 DL Lienden
0344 606395
06 30160531
info@heisahop.nl

Intake

Met elke ouder die zijn of haar kind voor de eerste keer brengt wordt een intakegesprek gehouden. Het dagschema door doorgenomen en de informatiebrochure en de aandachtspunten worden aan de ouders meegegeven. In de informatiebrochure komen veel praktische zaken aan de orde. Het is belangrijk dat ouders bekend zijn met de aandachtspunten die op de speelgroep worden gehanteerd. Dit bevordert de duidelijkheid en eenduidigheid in het belang van het kind. Deze aandachtspunten worden tijdens het intakegesprek besproken.

Wennen

Voor het eerst een peuterspeelgroep bezoeken, is voor een kind een aangrijpende sociaal-emotionele gebeurtenis. De peuter moet leren vertrouwen te krijgen in de nieuwe omgeving en in de groepsleiding. Er worden zo nodig met de ouders van het kind afspraken gemaakt op welke manier het kind het beste kan wennen op de speelgroep. De eerste keer blijft de peuter samen met de ouder een uurtje kijken de tweede keer komt de peuter wat later om rustiger afscheid van de ouder te nemen. Er is bij vertrek van de ouder een duidelijk afscheid. Na wat troostende woorden, wat extra aandacht en afleiding is de peuter vaak na korte tijd al meer vertrouwd geraakt

Wat geef ik mee

Op een vast moment op de ochtend of middag gaan alle kinderen iets eten en drinken. In het kader van gezond eten kiezen we ervoor om met de kinderen fruit te eten. Wilt u uw kind elke keer een stukje gesneden fruit meegeven? Het is erg handig als u op het trommeltje de naam van uw kind zet. Ook graag de naam in haar/zijn jas. Een luier voor de verschoning, een knuffeltje of speen voor troost en een extra setje kleding voor ongelukjes in de tas.

Oudercontact

Wij willen graag dat uw kind zich thuis voelt op de peuterspeelgroep. Daarvoor is het belangrijk dat ouders en leidsters goed en regelmatig contact hebben. Belangrijke zaken worden goed gecommuniceerd. Een open sfeer, waarin alles mag worden besproken, vinden wij daarbij heel belangrijk.

Bij het wegbrengen of ophalen van uw kind is er gelegenheid voor ouders en leidsters contact te hebben. U kunt ook altijd bellen, mailen of een afspraak met ons maken.

Vakantierooster '22/'23

Herfstvakantie:       24 okt. t/m 28 okt.
Kerstvakantie:         26 dec. t/m 6 jan.
Voorjaarsvakantie: 27 feb. t/m 3 mrt.
2de Paasdag:           10 apr.
Meivakantie:            24 apr. t/m 5 mei
Hemelvaartsdag:   18 mei
2de Pinksterdag:    29 mei    
Zomervakantie:      10 juli t/m 18 aug.

print
Heisa Hop