Piramide

Kinderen in een veilige omgeving laten spelen en leren, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat is het doel van Piramide. Daarom is Piramide heel geschikt voor peuterspeelgroepen. Het actief stimuleren van de ontwikkeling van peuters staat voorop. Piramide geeft een krachtige steun om op een stimulerende en interactieve manier om te gaan met de groep kinderen. De speelse educatieve aanpak is goed te gebruiken voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar en is geschikt voor alle groepen, ongeacht de samenstelling. 


Piramide-projecten

Piramide is opgebouwd rondom projecten. Die gaan over voor kinderen boeiende thema’s, zoals de seizoenen, kleding en verkeer. Elk jaar staan deze thema’s op het programma. Passend bij de leeftijd en ontwikkeling van peuters. In de projectboeken worden de thema’s uitgewerkt. Ze staan vol met activiteiten, ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken. Piramide biedt ook volop ruimte voor eigen inbreng en initiatieven van pedagogisch medewerkers én de kinderen. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. 
In verschillende onderzoeken is aangetoond dat de aanpak van Piramide effectief is: kinderen die instromen met een achterstand in de ontwikkeling lopen hun achterstand in, zonder dat dat ten koste gaat van de kinderen die geen achterstand hebben. Zo biedt Piramide elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
Met de ouderbrochure van de thema’s van Piramide krijgen ouders meer inzicht in de werkwijze en de meerwaarde van Piramide. Piramide betrekt ouders zoveel mogelijk bij de projecten. Zo stimuleert Piramide ouders om thuis activiteiten te doen die aansluiten bij wat de peuters op de peuterspeelgroep doen. De ouderbrochure wordt aan het begin van elk thema aan de ouders doorgemaild. 
 
Mariëndaallaan 1
4033 DL Lienden
tel: 0344-606395
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.heisahop.nl