Handige informatie

Wennen:

Voor het eerst een peuterspeelgroep bezoeken, is voor een kind een aangrijpende sociaal-emotionele gebeurtenis. De peuter moet leren vertrouwen te krijgen in de nieuwe omgeving en in de groepsleiding. Er worden zo nodig met de ouders van het kind afspraken gemaakt op welke manier het kind het beste kan wennen op de speelgroep. De eerste keer blijft de peuter samen met de ouder een uurtje kijken, de tweede keer komt de peuter wat later om rustiger afscheid van de ouder te nemen. Er is bij vertrek van de ouder een duidelijk afscheid. Na wat troostende woorden en afleiding is de peuter vaak na korte tijd al wat vertrouwd geraakt. Tijdens het intakegesprek worden alle gegevens over eten, allergie, huisarts, telefoonnummers, etc. genoteerd. Wij verzoeken u om wijzigingen in één van deze zaken door te geven aan de leidsters.
Ziekte:
Is uw kind ziek, wilt u dan even bellen dat hij/zij niet komt? U kunt uw kind beter niet brengen als hij / zij koorts of diaree heeft. Wilt u ons melden als uw kind een besmettelijke ziekte heeft, zoals bv. waterpokken?
Zindelijkheid:
Wanneer uw kind naar de peuterspeelgroep komt hoeft het niet zindelijk te zijn. Geef echter wel een schone luier mee. (liever geen luierbroekje) Het is erg handig als u een extra setje kleding in de tas hebt, voor kleine ongelukjes.
Verjaardagen:
Verjaardagen en afscheid van de kinderen worden uitgebreid gevierd. De jarige mag trakteren en er is een feestmuts. Een kind dat weggaat (bijvoorbeeld naar de basisschool) zwaaien we met zijn allen uit. Wilt u trakteren, dan liever geen snoep, kaas en worst of een andere gezonde snack vinden alle kinderen lekker. Neemt u hierover gerust contact op met de leidsters; zij hebben genoeg suggesties om u op weg te helpen. Kinderen mogen als er een verjaardag is van een ouder, broertje, zusje, opa, oma of eventueel bij een bruiloft of juist ziekte, een kleurplaat maken. Geeft u het even op tijd door aan de leidster en dan proberen we iets leuks te maken.

Wat geef ik mee?

In de kring eten wij fruit, het is erg handig als u op het trommeltje de naam van uw kind zet. Ook graag de naam in haar/zijn jas. Een luier en een extra setje kleding in de tas.
Persoonlijke bezittingen:     
Het is niet verstandig om eigen speelgoed mee te nemen naar de peuterspeelgroep. Uitgezonderd natuurlijk de knuffel om mee te troosten. Heisa Hop aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoek raken of beschadigen van kleding en meegebrachte eigendommen.

Klachten/ Suggesties:

Heeft u klachten, opmerkingen of gewoon een leuk idee dan kunt u altijd terecht bij één van de leidsters. Overal waar gewerkt wordt kunnen fouten worden gemaakt. Ook bij ons. Vaak kunnen fouten snel hersteld worden door ze kenbaar te maken. Als er geen oplossing gevonden wordt dan kunt u zich wenden tot de geschillencommissie.

Halen en brengen:

Wij verzoeken de ouders zich te houden aan de breng- en haal tijden en de kinderen graag uiterlijk 10 minuten voor sluitingstijd op te halen, zodat een goede overdracht mogelijk is. Wanneer uw kind door een ander wordt opgehaald, dient u dit van tevoren aan de leidsters te melden. De leidster geeft uw kind niet mee aan een onbekende of onbevoegde.

Toestemming voor uitstapjes, foto’s en video :

Af en toe gaan we met de kinderen naar buiten, in de omgeving van de locatie, bv. bij het thema verkeer. Aan alle ouders wordt schriftelijk toestemming gevraagd of hun kind hieraan deel mag nemen. Ook wordt aan alle ouders toestemming gevraagd voor het maken en gebruiken van foto- en/of videomateriaal voor intern gebruik. U tekent het toestemmingsformulier bij het intakegesprek.

Sociale media:

Bij het intakegesprek vragen wij u toestemming voor het maken van foto's en video-opnames van uw kind. Wij gebruiken deze foto's o.a. voor onze eigen facebookpagina. Mocht u aangeven dat u uw kind niet op facebook wilt hebben, dan zullen wij daar rekening mee houden. Mocht u zelf opnames maken en op facebook zetten, wilt u er dan rekening mee houden dat alleen uw eigen kind te zien is. 

Nog meer informatie kunt u vinden in de  informatiebrochure
Mariëndaallaan 1
4033 DL Lienden
tel: 0344-606395
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.heisahop.nl